Eken Magazine
Articles

WKNDR
STHLM

 

THE_WEEKENDER

 

16-18
MAJ


FILM
Ivan Locke har byggt sitt liv på en lika stabil grund som betongfundamentet till den gigantiska skyskrapa som han är ansvarig för. Han har ett välbetalt jobb och är älskad av fru och två barn. Men kvällen innan betongen ska levereras stiger han in i sin bil, och efter resan från Wales till London kommer ingenting vara sig likt.

VAR: BIO
NÄR: PREMIÄR 16 MAJ / 15:20

MAT & DRYCK
Tapas, den spanska “plockmaten”, är en delikatess.Varför inte göra som spanjorerna – “Vamos a picar algo” – låt oss plocka lite! Restaurangen har förutom traditionella sittplatser en lounge med soffor och fåtöljer för den som vill sitta lite mer avslappnat. Menyn består av ca 30 välkomponerade tapas. Sangria har även 5 klassiska spanska huvudrätter. En restaurang med namnet Sangria måste självklart ha sin egen- händigt komponerade Sangria, Den är baserad på antingen rött, vitt, eller rosévin.

VAR: SANGRIA TAPAS & BAR
NÄR: FRE – SÖN / 17:00-01:00

EVENT
Cirkusföreställningen Super Sunday. Med svart humor och kompromisslös akrobatik återvänder finska Race Horse Company till Hangarens scen. Super Sunday är 80 minuter uppstudsig, färgstark och pulserande cirkus. En actionartad hyllning till icke-tänkandet i sann Bruce Lee-anda där talesättet ”Don´t think, feel” är norm. Förutom de sex finska cirkusartisterna intas scenrummet bland annat av åtta meter höga ”wheel of death”, en “teeterboard” och mänskliga katapulter. Det skrattas åt döden men är det möjligt att överleva resan utan tillit?

VAR: HANGAREN SUBTOPIA
NÄR: VÄRLDSPREMIÄR LÖRDAG 17  MAJ / 18:00


WKNDR STHLM in English: WKNDR STHLM
By Peter A Eldon